marți, 28 aprilie 2009

Pe scurt : Man Utd - Arsenal


Pe scurt : Jucatorul / Antrenorul si fraza


Adebayor - "Ma vad marcand pe Old Trafford"
Ronaldo - "Ne va fi greu cu Arsenal , dar trebuie sa ne respectam statutul de una dintre favoritele la trofeu "



Fabregas - "Acest joc este dificil pentru ambele tabere , echipa care se va apara mai bine va avea de castigat , orice gresala mica poate conta "
Rooney - " Ar fi ideal sa ne asiguram calificare inca de pe Old Trafford "




Nemanja Vidic - "Arsenal se afla intr-o forma de invidiat , ii respectam , dar nu putem spune ca ne e frica de ei "
Nasri - " Respectam Man United , e una dintre cele mai bune echipe din lume , dar trebuie sa profitam de aceasta sansa enorma "





Wenger : " Legea golului din deplasare ne face sa fim indrazneti , vom ataca ! "
Ferguson : "As fi incantat sa obtinem o victorie cu 1-0 in fata lui Arsenal "



duminică, 26 aprilie 2009

Arsenal 2 - 0 Middlesbrough


Eroul Fabregas

Arsenal a trecut usor de practic retrogradata Boro printr-o dubla a capitanului Cesc Fabregas . Cu un antrenor neinspirat si cu prea putine sperante la inca un an in Premier League , Middlesbrough si-a adus degeaba fanii 400 de km pana in Londra . Arsenal a jucat cu doua viteze : incet si foarte incet . Incet pana la primul gol marcat de Fabregas dupa o faza extraordinara marca Arsenal si foarte incet dupa inscrierea primului gol . Cu un spectator de lux in tribune (Sir Alex Ferguson) , trupa lui Wenger nu prea a transpirat asta si datorita faptului ca vizitatoarea noastra de azi a jucat cu o nonsalanta iesita din comun . Cum au spus si comentatorii postului Eurosport 2 ( Emil Gradinescu si Ioan Viorel) , Arsenal a fost mai mult cu gandul la partida de Miercuri cu Manchester United decat la meciul ce-l jucau . Wenger nu si-a odihnit jucatori pentru meciul cu United , probabil francezul a judecat ca meciul cu Boro ar fi un antrenament numai bun pentru seria de meciuri grele pe care le are Arsenal . In incheiere , sa va prezint primul unspe cu care Arsene Wenger a inceput meciul de azi :
Arsenal :
Manuel Almunia
Emmanuel Eboue

Kolo Toure
Mikael Silvestre(46)
Kieran Gibbs
Theo Walcott(68)
Cesc Fabregas (c)(68)
Denilson
Samir Nasri
Andrey Arshavin
Nicklas Bendtner
---Rezerve---
Abou Diaby(68)
Bacary Sagna
Carlos Vela
Alex Song
Johan Djourou(46)Lukasz Fabianski
Emmanuel Adebayor(68)

Faza primului gol , marcator Cesc Fabregas :

Al doilea gol , marcat tot de Fabregas :

vineri, 24 aprilie 2009

Urmareste Arsenal pe Twitter


Urmareste Arsenal pe Twitter !

Din 23 Aprilie , site'ul oficial al tunarilor , a lansat pagina de Twitter a clubului englez . Pe twitter vor fi scrise toate stirile de la club si probabil vor fi stiri interesante care n-ar fi avut loc pe prima pagina a site'ului oficial . Linkul unde puteti vedea ultimele stiri scrise de staful ce administreaza siteul oficial este : https://twitter.com/arsenaldotcom

Ce este Twitter ?

Twitter este o retea sociala gratuita si de microblogging (mesaje scurte sub 200 de caractere) care iti permite sa trimiti update-uri despre activitatea ta catre reteaua de prieteni. Aceste update-uri sunt postate pe pagina proprie, si ajung la cei care te “urmaresc”

Le poti lasa mesaje, puteti comunica si interactiona mult mult mai bine decat pe clasicul YM!

marți, 21 aprilie 2009

Liverpool 4 - 4 Arsenal


Liverpool 4 - 4 Arshavin

Ce meci ! Arsenal a inceput cu un prim 11 din care au lipsit : Adebayor , Van Persie , Eduardo , Walcott , Gallas , Djourou , Almunia sau Clichy a facut spectacol impotriva unei echipe care a dat anul asta 4 goluri celor mai mari echipe din Europa (Real Madrid , Chelsea , Manchester sau Aston Villa ) . Wenger se astepta la un asalt total la poarta lui Fabiasnki , asa a si fost cormoranii au atacat inca din inceputul meciului poarta lui Arsenal pentru a-si asigura cele 3 puncte de care avea nevoie disperata pentru a mai spera la titlu . Pana la golul lui Arshavin din minutul 36 , Liverpool a fost cea care a dominat ostilitatile pe teren , Torres si Israeleanul Benayoun fiind principalul pericol pentru poarta polonezului . Un pressing insistent a lui Cesc Fabregas avea sa aduca primul gol pentru tunari , dupa ce mingea a ajuns la Nasri , acesta a impins-o inapoi la Cesc care l-a gasit pe rusul Arshavin singur in 9 metri , fara marcaj acesta trage o ghiulea sub bara iar scorul devenise : Arsenal 1-0 Liverpool . Pana la pauza , notabila fiind doar faza din minutul 41 a lui Fernando Torres .
In partea secunda , sceniarul a fost luat parca din meciul lui Liverpool din Champions League cu Chelsea . Abea incepuse repriza , ca Liverpool si marcase 2 goluri prin Torres si Benayoun , la fazele goluri gresind acelasi Sagna . Arshavin se opune gandului ca echipa sa va pierde 3 puncte pe Anfield si in mintutul 68 rusul venit de la Zenit ii fura o minge lui Arbeloua , inainteaza 5 metri si suta fulgerator langa bara . 2-2 ! Dupa inca 3 minute acelasi Arshavin primeste o minge dupa o degajare ratata a lui Aurelio si inscrie pentru 3-2 . Dupa inca doua minute , Torres aduce iara speranta in tabara oaspetilor cu un sut surprizantor din careu in stanga lui Fabianski , mingea sterge bara . Intre minutele 72 si 90 Liverpool a atacat orbeste , fara rezultate concrete iar Arsenal a avut un gol anulat dupa un offside care a fost , si nu prea . O vorba spunea ca echipele sunt cele mai expuse la contra-atacuri dupa cornere nefinalizate , asa a fost si in cazul lui Liverpool , dupa ce defensiva lui Arsenal a respins mingea pana la Walcott (intrat in minutul 65 in locul lui Denilson) , acesta cu o viteza de sprinter , paseaza pentru Arshavin care de la 25 de metri il vede pe Reina iesit , si spulbera defintitiv visul gazdelor de a lua Premier League'ul , cu un sut aproape de vinclu . De la margine se arata 5 minute de prelungire , iar Liverpool nu se lasa cu una cu doua si vor sa scoata macar un punct , in 90+2 Benayoun beneficeaza de niste devieri favorabile si trage o bomba din 10 metri , fara sansa pentru Fabianski . Aceasta a fost frumoasa poveste a meciului Liverpool - Arsenal , unul care nu se anunta deloc interesant . Felicitari celor doua echipe pentru spectacolul care ni l-au oferit in a treia zi de paste . Felicitari Arsenal ! Felicitari Liverpool !

In cateva zile , am sa postez linkul de unde puteti downloada meciul complet , pentru a revedea spectacolul total din aceasta seara de 21 Aprilie , Pana atunci aveti golurile aici :

luni, 20 aprilie 2009

Thierry Henry - Legend -


Thierry Henry - Legend -

Cel mai prolific atacant al tunarilor din toate timpurile , Thenrry Henry este acum subiectul unui DVD interesant intitulat "Thierry Henry - LEGEND " . Francezul care acum joaca pentru FC Barcelona , in Spania a marcat pentru Arsenal 226 de goluri in 8 ani petrecuti in Nordul Londrei .
Cu un total de 370 de meciuri jucate pentru tunari , Henry a inscris 174 de goluri in Premier League , 7 goluri in FA Cup , 2 goluri in League Cup , 42 in cupele europene si un gol in Community Shield . El este urmat in clasamentul marcatoriilor all-time de Ian Wright , care a strans 185 de goluri in 7 ani . Henry detine si recordul in ceea ce priveste jocurile la nationala , cat timp a jucat la Arsenal , francezul a strans 81 de selectii la echipa cocosului galic . Adus pe doar 10,5 milioane de lire sterline in '99 de la Juventus , Henry a ajuns "copilul" favorit a lui Wenger , iar la 8 ani dupa ce a venit in Londra francezul a ajuns cel mai bun tunar al tuturor timpurilor . In cei 8 ani petrecuti sub tricoul lui Arsenal , a fost golgeter in Premier League de 4 ori : 01-02 (24 de reusite) / 03-04 (30 de reusite) / 04-05 (25 de reusite) / 05-06 (27 de reusite) . "Cel mai bun atacant al tuturor timpurilor" l-a numit Wenger pe Henry . Thieery "King" Henry a parasit clubul londonez pe data de 25 Iunie 2007 pentru 24 de milioane de lire sterline si s-a dus in Spania pentru a juca la Barcelona . Din 2007 pana in prezent a strans 55 de prezente pentru catalani , inscriind 27 de goluri . Henry s-a nascut in cartierul Les Ulis, Essonne acolo unde mafia si infractiunile de orice gen , se simt ca acasa . Intr-un interviu dat pentru The Sun , fostul atacant a lui Arsenal povesteste cum toti prietenii lui din copilarie sunt acum in inchisioare . In acelasi interviu dat tabloidului din insula , Henry ii multumeste in mod special tatalui sau care a fost mai dur cu el si povesteste ca nu-l lasa seara sa iasa cu prietenii amintiti mai devreme afara si spune ca fara ajutorul tatalui sau nu ajungea unde a ajuns si probabil acum era dupa gratii . Mai jos va voi prezenta cateva filmulete cu cel care este incoronat de siteul official al lui Arsenal , drept cel mai bun tunar all-time . Inafara terenului Henry lupta impreuna cu diferite campanii pentru eliminarea rasismului din Europa , si nu numai . Daca Henry , in varsta de 31 de ani va mai continua sa joace , are sanse mari sa intre in primi 3 marcatori din istoria Ligii . Clasamentul actual este :
1. Raul (Real Madrid) 64 de goluri
2. Ruud Van Nistelrooy (Real Madrid) 60
3. Andrei Sevcenko (AC Milan) 56
4. Thierry HENRY (FC Barcelona) 50
Coperta DVD'ului :




Videoclipuri cu Thierry Henry :

Thierry Henry inainte de un meci cu Ajax , pus pe sotii :

Un lucru care-l face si mai regretat pe francez se datoreaza faptuluica facea parte cu adevarat din familia Arsenal , iubea fanii si avea un simt al umorului dezvoltat , era cel mai indragit jucator de catre fani . In secventele de mai jos Henry il ajuta putin pe tanarul Cesc Fabregas (actualmente capitanul echipei):

Un videoclip interesant cu " goluri date din scarba" de Henry :

Vaze extraordinare avanadu-l in prim-plan pe magnificul Henry :

Topul celor mai frumoase 10 goluri date de King Henry pentru Arsenal:

Mesajul trimis de Henry in vara lui 2007 tunarilor , inainte de a semna pentru Barcelona :

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Chelsea 2-1 Arsenal



Cei 3 care au speriat Wembley'ul


Arsenal a pierdut in fata celor de la Chelsea sansa de a ajunge in finala FA Cup , meciul s-a terminat 2-1 pentru baietii lui Hiddink . Asa cum puteti observa in partea dreapta a pozei e un semn de incepator pentru Fabianski , care azi a avut de transmis ceva mesaj subliminal la ceva firma de sapnul . Totusi sa-i luam pe rand :
Silvestre - Dintre cei trei pe Silvestre il inteleg cel mai bine deoarece fiind un fundas de banda , obisnuit sa joace pe stanga , azi datorita absentelor importante din centrul apararii a fost trimis in centru . Wenger anunta ca in centrul apararii il va folosi pe Song ,dar nu a fost deloc asa , asta si datorita faptului ca Gibbs care era anuntat indisponibil a jucat tot meciul . Silvestre a gresit capital la golul din minutul 85 a lui Drogba cand ivorianul , desi cu doua viteze (incet si foarte incet) a "sprintat" de langa el l-a driblat pe 3 maini stangi (Fabianski) si a inscris golul ce o duce pe vecina din Londra in finala . Nota 4 pentru Silvestre , dar el se poate redresa .
Diaby- Acest Bostina al Londrei , face doar rau echipei . Nu leaga o pasa , protejeaza mingea doar in afara spatiului de joc , si nu vede decat la 2-3 metri in fata lui . Prea multe de spus despre evolutia lui de azi nu prea e de zis , dat fiind faptul ca el nu prea a jucat :) . Nota de pe tricoul pe care scrie Diaby i-o dau lui : 2 ! .
Fabianski - Acest specimen de cartabos , pardon polonez se poate gasii intr-o poarta pe post de let mobil , de obicei in poarta jucatorilor imbracati in rosu, defapt...poate fi considerat si un atacant advers . Nu inteleg o chestie ! Cand face zidul , se uita in gol....ori e ciocus , ori ii place de fundul lui Cesc . Abea incepuse meciul ca el sarea la cap cu Drogba pe la vreo 25 de metri de poarta , noroc cu tanarul Gibbs care i-a salvat un gol ca si facut la lovitura de cap a lui Drogba de care ziceam mai devreme . Trecuse putin peste jumatate din repriza , Malouda suta , nici plasat , nici tare....pe coltul portarului nostru , mingea trece la circa 50-60 de cm de portar , dar pana sa se lase jos sa pareze mingea , Malouda se bucura deja la steguletul de la colt . La al doilea gol , nu are mare parte de vina , dar totusi , sa iesi din careu fara sa atingi mingea care era controlata de Drogba , nu de un Deco sau Joe Cole (care n-au jucat btw) e jenant totusi . Nota 3 .

Notele date jucatorilor de Sentana (care mi se par foarte corecte ) :
Arsenal
Chelsea
Lukasz Fabianski 4 Petr Cech 6.5
Emmanuel Eboue 5.5 Branislav Ivanovic 7
Kolo Toure 7 Alex 7
Mikael Silvestre 6.5 John Terry 8.5*
Kieran Gibbs 7.5 Ashley Cole 7
Theo Walcott 6 Michael Ballack 6.5
Cesc Fabregas 6 Frank Lampard 7.5
Abou Diaby 4
Michael Essien 6
Denilson (Off 86) 4.5 Florent Malouda 6
Robin van Persie (Off 75) 6 Nicolas Anelka (Off 82) 6
Emmanuel Adebayor (Off 83) 6 Didier Drogba 7.5
Substitutes
Substitutes
Vito Mannone
Henrique Hilario
Alexandre Song
Ricardo Carvalho
Aaron Ramsey
Michael Mancienne
Samir Nasri (On 86) 6 Juliano Belletti
Andrei Arshavin (On 75) 7 John Obi Mikel
Nicklas Bendtner (On 83) 6 Salomon Kalou (On 82) 6
Carlos Vela
Franco di Santo


In acest final de sezon , Arsenal se mai bate pe un singur front , acesta fiind Uefa Champions League . Aston Villa astazi nu a putut trece acasa de ciocanarii lui Zola , si s-au apropiat la 7 puncte de Arsenal , dar cu un meci in plus . Lupta pentru locul 4 practic s-a incehiat , avem locul asigurat si anul viitor in Uefa Champions League . FA Cup Nu . Campionat Nu . Un nou sezon ratat , sau macar o finala de Uefa Champions League care sa ne mai spele din pacate !? Asteptam raspunsul lui Wenger , se aproprie ziua turului , pana atunci voi face o ampla descriere a celor doua semi-finaliste : Arsenal si Manchester United . Pentru Arsenal urmeaza doua mecirui "plictisitoare" , in care probabil vom juca pentru egal , Marti cu Liverpool in deplasare ca in weekend sa primi vizita celor de la Boro .

vineri, 17 aprilie 2009

FA Cup : Arsenal v Chelsea


FA Cup : Arsenal v Chelsea

Sambata la ora 19:15 (ora Romaniei) se vor intalni in Semi-Finala FA Cup Arsenal si Chelsea . Un duel clascic din big 4 intre doua echipe aflate pe val , ambele calificandu-se in Semifinalele Uefa Champions League dupa ce au trecut de Liverpool (Chelsea) respectiv Villareal (Arsenal) . Meciul ce are o miza enorma se va avea loc pe noul Wembley , jucandu-se doar o mansa decisiva , iar in caz de egalitate la sfarsitul celor 90 de minute , se va trece la doua reprize a cate 15 minute , iar daca la sfarsitul lor scorul ramane tot egal , finalista va fi aflata la loviturile de departajare . Arsenal - Chelsea va fi transmis live si in Romania pe Sport Klub incepand cu ora 19:15 .


Duelul Capitanilor - Cesc v Terry

Capitanul tunarilor , Cesc Fabregas a declarat ca in Semifinala dintre Arsenal si Chelsea din acest an nu e vorba de razbunare , dupa finala controversata din 2007 . Cesc Fabregas , despre meciul de azi :" Nu ne asteptam sa le dam patru goluri asa cum a facut-o Livepool . A fost un rezultat ciudat (Chelsea 4-4 Liverpool ), ei sunt o echipa foarte puternica so au jucatori cheie gen Lampard sau Drogba care fac echipa sa mearga ." Acelasi Fabregas despre revenirea lui pe gazon :"In ultimele 6 saptamani am muncit din greu cu Tony Colbert care m-a omorat . M-am gandit ca e nebun , dar acum stiu de ce a facut-o , ma simt puternic . Meciul cu Villareal a fost al patrulea dupa revenire , pentru mine ." Intr-un final , spaniolul a concluzionat : " Putem bate Chelsea!"

De cealalta parte John Terry capitanul celor de la Chelsea revine pentru a juca pe Wembley , dupa ce a fost suspendat in UCL contra celor de la Liverpool .


Duelul Tehnicienilor - Wenger v Hiddink

Guus Hiddink a venit pe banca lui Chelsea doar pana la vara inlocuindu-l pe brazilianul Scolari care nu a facut o echipa pe placul publicului si a patronului . Hiddink afirma ca si in cazulul in care echipa sa va castiga Uefa Champions League'ul acesta va parasi echipa , intorcandu-se la nationala Rusiei cu care are un contract pana in 2012 . Guus a laudat Arsenalul lui Wenger , acesta spuanand ca Arsenal e un exemplu de urmat . Guus Hiddink : "Daca am putea ridica cupa si pentru o jumatate de minut , ar fi minunat " . "Lucrurile mergeau prost cand am fost chemat , in Februarie , in randurile ligii ."a spus tehnicianul celor de la Chelsea , continuand "Trebuie neaparat sa jucam si anul viitor in Uefa Champions League , ceea ce inseamna ca trebuie sa fim in top 4 . Cred ca putem spune cu usurinta , ca obiectivul din campionat e ca si realizat , totusi ar fi prostesc sa spunem ca ne-am atins telul si in cupa . Vom incerca sa mergem pe rezultate sigure , fiindca nu sti niciodata ce se poate intampla ." a incheiat olandezul

Arsene Wenger care este tehnicianul tunarilor inca din 1996 vede in cupa si in UCL o salvare pentru sezonul aproape ratat , dupa ce inca o data Arsenal nu s-a batut la campionat . Wenger mizeaza acum pe doua fronturi : Cupa si UCL , dupa ce in campionat lupta pentru un loc de UCl , s-a sfarsit deoarece Aston Villa a calcat de prea multe ori in ultime etape indepartandu-se la 8 puncte de Arsenal . In Uefa Champions League toate merg ca unse dupa ce echipa francezului a batut-o pe Villareal in mansa secunda a sferturilor UCL . Francezul a avut numai cuvinte de lauda la adresa adversarului de azi , de pe banca lui Chelsea : "Il consider un antrenor mare" . "Cand vii la varsta lui si supravietuiesti la un nivel ridicat , inseamna ca ai calitate . E un tehnicean experimentat si le da jucatorilor tot ce stie el drespre joc - incredere , forta ." Wenger are probleme mari in aparare acolo unde Sagna , Gibbs , Clichy , Djourou si Gallas lipsesc . Wenger e fortat sa joace in spate cu : Silvestre - Toure - Song si probabil Eboue + un Denilson extra-defensiv .


Statistica : Arsenal v Chelsea


Meciuri jucate : 168
Arsenal a castigat : 68 de partide
La egalitate s-au terminat : 51 de partide
Chelsea a castigat : 49 de partide

Ultimele 5 partide dintre Arsenal si Chelsea :
25 Februarie 2007 - Chelsea 2-1 Arsenal
6 Mai 2007 - Arsenal 1-1 Chelsea
16 Decembrie 2007 - Arsenal 1-0 Chelsea
23 Martie 2008 - Chelsea 2-1 Arsenal
30 Noiembrie 2008 - Chelsea 1-2 Arsenal

Ultimele 5 partide jucate de Arsenal :
15 Aprilie (Champions League) v Villarreal (Acasa) CASTIGAT 3-0
11 Aprilie (Premier League) v Wigan (Deplasare) CASTIGAT 4-1
07 Aprilie (Champions League) v Villarreal (Deplasare) EGAL 1-1
04 Aprilie (Premier League) v Man City (Acasa) CASTIGAT 2-0
21 Martie (Premier League) v Newcastle (Deplasare) CASTIGAT 3-1

Ultimele 5 partide jucate de Chelsea :
14 Aprilie (Champions League) v Liverpool (Acasa) EGAL 4-4
11 Aprilie (Premier League) v Bolton (Acasa) CASTIGAT 4-3
08 Aprilie (Champions League) v Liverpool (Deplasare) CASTIGAT 3-1
04 Aprilie (Premier League) v Newcastle (Deplasare) CASTIGAT 2-0
21 Martie (Premier League) v Tottenham (Deplasare) PIERDUT 0-1



Locul Intalnirii : Wembley

Wembley va gazdui cele doua semi-finale din acest an ale FA Cup , Sambata : Arsenal v Chelsea iar Duminica : Manchester v Everton . Fabregas a catalogat noul Wembley drept "Imens" care a mai adaugat despre noul Wembley: "E un stadion nemaipomenit , care are o capacitate 80.000 de locuri , e numai bun pentru Semi-finalele FA Cup ." Wenger despre acelasi stadion : "Am iubit vechiul Wembley , dar nu mi-am facut o parere proasta despre noul Wembley . Am fost doar la un meci , ca spectator , anul trecut la finala cupei dintre Chelsea si Manchester . Acum va fi o experienta total diferita , nu voi mai vedea meciul ca un simplu spectator ." "Am auzit ca au fost probleme cu suprafata de joc , dar aici am descoperit un gazon bun ."

C'mon GUNNERS !

miercuri, 15 aprilie 2009

Cine spune ce ?


Declaratii inainte de Arsenal - Villareal

Pellegrini : "Arsenal nu e mai buna decat Villareal , o sa incercam sa le stopam atacurile si sa ne facem jocul ."

Wenger : "Cu siguranta vom fi disciplinati si vom incerca sa marcam goluri , nu vom juca la 0-0 . "

Robert Pires : " Ne lipseste magicianul de la centru , Senna . Abea astept sa ma intorc pe Emirates , acolo unde am jucat 6 ani . Am auzit ca fanii lui Arsenal mi-au scandat cantecul recent , sunt onorat sa aud asta .

Adebayor : "E Uefa Champions League cea mai buna optiune (In detrimentul cupei ) ? Da si nu. Da pentru ca jucam prima mansa
in deplasare iar mansa decisiva acasa .

Ariel Ibagaza : "Nu ni-e frica . Avem respect fata de Arsenal , stim ca au jucatori foarte buni la misloc si in atac dar ne putem califica daca ne facem jocul .



Ce spun ziarele din insula ?

The Daily Express - Baietii lui Wenger tintesc gloria

The Daily Star - Wenger : " Tinerii tunari ma uimesc "

The Times - Arsene Wenger sperca ca atacul sa intareasca defensiva

Daily Telegraph - Arsene Wenger spune ca Arsenal va juca offensiv contra Villarealului

The Guardian - Arsene Wenger :" E riscant sa jucam la 0-0 "

Echipele Probabile :

Arsenal (4-1-2-2-1)
21 - L. Fabianski
18 - M. Silvestre

17 - A. Song

5 - K. Toure

3 - B. Sagna

15 - Denislon
4 - Fabregas
2 - A. Diaby
8 - S. Nasri
11 - Robin Van Persie

25 - Adebayor


Villarreal (4-4-2) D Lopez; Angel, Rodriguez, Godin, Capdevila; Cani, Eguren, Bruno, Ibagaza; Llorente, Rossi.

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

luni, 13 aprilie 2009

Senna s-a accidentat !


Senna rateaza returul cu Arsenal !

Internationalul spaniol s-a accidentat la genunchi si va rata returul cu Arsenal de pe Emirates . Mislocasul lui Villareal s-a accidentat la piciorul stang in meciul de campionat din acest weekend pe care submarinul galben l-a pierdut cu 2-0 in fata ocupantei locului 7 din Primera , Malaga . Senna a marcat singurul gol al Villarealului in meciul cu Arsenal de pe El Madrigal , meci care avea sa se termine 1-1 dupa foarfeca superba a lui Adebayor . Manuel Pellegrini nu-i va putea folosi pe Santi Cazorla , Ruben Cani sau Matias Fernandez . Arsenal are si ea de suferit pe seama absentelor , in special in aparare acolo unde Gallas si Djourou vor fi absenti pentru returul cu spaniolii . Gallas s-a accidentat in mansa tur a intalnirii din UCL , in timp ce Djourou s-a accidentat in meciul din weekend cu Wigan . Meciul dintre si Arsenal - Villareal , poate fi vazut Miercuri Live de la ora 21:45 AICI , sau poate fi vazut la TV pe Sport.Ro de la 23:30 in exclusivitate .

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Wigan 1-4 Arsenal


1 Pauza , 2 Final

Sambata la ora 17 pe stadionul JJB se anunta un meci neinteresant intre o echipa scapata de mult de grijile retrogradarii si un Arsenal in vana dar care totusi se gandesta mai mult la returul cu Villareal decat la marirea diferentei fata de Aston Villa . Prima repriza a fost echilibrata , fara prea multe ocazii , pe placul gazdelor dupa ce in minutul 18 Mido deschisese scorul pentru Wigan .
La pauza toata lumea se gandea la un eventual 1-1 care era perfect pentru gazde , iar pentru Arsenal nu era un sfarsit de lume . In cazul unui egal Arsenal se indeparta la 7 puncte de Aston Villa , dar cu un meci in plus , si nu cred ca se mai punea problema echipei care se va califica in preliminariile UCL 2009/2010 . Repriza a doua avea sa aduca ceva ciudat . Festivalul de goluri din repriza secunda a inceput din minutul 61 cand Walcott a primit o pasa de la Arshavin , si a tinut pana la sfarsitul meciului . Ciudat , in 61 de minute nu marchezi deloc , ca in urmatoarele 30 sa inscri de patru ori , mai culmea e faptul ca nici un atacant pur sange nu-si avea scris numele pe tabela la sfarsitul meciului . 61-Walcott / 71-Silvestre / 89-Arshavin / 91- (! ! !) Song (! ! !) avea sa scrie tabela la sfarsitul jocului .

Walcott isi prelungeste mingea pentru primul gol
Din pacate Djourou s-a accidentat la genunghi in minutul 35 fiind inlocuit de Silvestre , care a revenit dupa o lunga accidentare . In minutul 62 Denilson a fost schimbat cu Robin Van Persie ca in minutul 69 Wenger sa faca inca o schimbare ofensiva , Adebayor intrand in locul lui Theo Walcott .

In celelalte meciuri ale zilei :
Liverpool 4-0 Blackburn
Chelsea 4-3 Bolton W.
Middlesbrough 3-1 Hull C.
Portsmouth 2-2 West Bromwich
Sunderland 1-2 Manchester U.
Tottenham 1-0 West Ham U.
Stoke C. 1-1 Newcastle U.

Rezumatul meciului :

marți, 7 aprilie 2009

Villareal 1-1 Arsenal


Ade ! Adebayooooooor !

Seara a inceput cum nu se poatea mai prost pentru tunari , nici nu incepuse bine meciul ca Marcos Senna a inscris printr-un super-gol din afara careului cu un sut la vinclu . Almunia e obisnuit sa ia asemenea goluri , a mai luat sezonul asta destule goluri de genul asta , deci nu era o noutate pentru el . Pana la sfarsitul primei reprize , Almunia a fost accidentat urat dupa ce Clichy i-a pus mingea cu pieptul in mana , iar un adversar a venit si l-a contrat urat cu piciorul in zona pieptului . Deci , prima schimbare : OUT : Almunia / IN : Fabianski . Minutul 38 , un galbejor vrea sa intre in careu , Song se opune , si-l pune in cap....doar ca in drumul galbejorului catre sol , i-a prins piciorul lui Gallas sub el , urat de tot , astept maine sa vad defapt ce i sa intamplat lui Gallas . O imagine cat se poate de clara cu accidentarea fostului capitan :
Oribila accidentare a lui Gallas
Dupa ce a fost dus cu targa pe margine , William a incercat sa continue meciul dar dupa cateva clipe se prabuseste la pamant , nu poate sa joace doar intr-un singur picior . Prima repriza se termina cu o lovitura transformata de Cesc Fabregas , dar golul a fost anulat pe motiv ca arbitru nu fluierase .
A doua repriza a fost dominata clar de Arsenal , Villareal avand doar doua ocazii pe final . In minutul 66 Adebayor a adus punctul mult dorit in deplasare , dupa o pasa lunga de la Fabregas , Adebayor face stop pe piept , sare putin pe spate si din cadere da o semi-foarfeca pe coltul lung . 1-1 , iar Arsenal porneste ca mare favorita in retur . Echipa a jucat curajos , pacat de absentii din atac , absenta lui Robin Van Persie s-a simtit in mod special . Nasri si Song au prins o zi mai proasta , nu le-a iesit mai nimic in seara asta....asta e , poate le iese in retur . Arsenal - City : 2 goluri cu scenariu' asemanator : Cesc centreaza , Adebayor marcheaza . Villareal - Arsenal : Cesc centreaza , Adebayor marcheaza . Amandoi au revenit de 2 meciuri , au jucat in ambele....si au facut spectacol . In 8 zile se va juca returul pe Emirates Stadium , unde sper sa facem un meci mai bun si sa batem sumarinul galben .

Statistica :
Villarreal
Arsenal
1Goals scored1
4Shots on target3
9Shots wide7
2Shots blocked2
0Yellow card4
0Red card0
11Fouls committed15
8Corners11
0Offsides5
30' 46''Ball. Poss. (time)30' 14''
50%Ball. Poss. (%)50%

Manchester United - FC Porto s-a terminat 2-2 , si acolo se anunta in tur de foc .

luni, 6 aprilie 2009

Ultimele 24 de ore .....


Ultimele 24 de ore .....

Au mai ramas doar 24 de ore pana la prima mansa dintre Arsenal si Villareal din Sferturile Uefa Champions League . Presa occidentala este invidata in ultimele zile de articole care contin rubrici dedicate sferturilor ce se vor juca Marti , 7 Aprilie si Miercuri , 8 Aprilie . Pe 7 Aprilie se vor juca : Manchester United - FC Porto si Arsenal - Villareal .
Van Persie , Eduardo , Diaby si Rosicky vor lipsi in turul din Spania . Trei dintre cei patru absenti sunt de profil ofensiv , ceea ce ma face sa cred ca Wenger o sa-l joace din nou pe Bendtner langa Adebayor . Nasri si Walcott revin in echipa si cu siguranta vor fi titulari pe extreme , acolo unde vor purta adevarate raiduri catre poarta adversa .
In ultimele zile s-au vorbit multe pe preajma acestui meci , de la sfatul lui Pires pentru Cesc : " Nu lasa Arsenal pentru a te intoarce in Spania " pana la declaratia lui Wenger care spune ca castigarea Champions Leagu nu l-ar face mare , si ca stie o gramada de manageri buni care n-au cucerit Uefa Champions League .
In ultimul meci din campionat Arsenal a batut cu 2 la 0 pe Manchester City in timp ce Villareal a pierdut cu 3-0 contra formatiei Almeira . In acest meci ca si in cazul Barcei cu Bayern Munchen , aceasta ultima infrangere din campionat poate sa-i motiveze mai mult pe jucatori , decat sa-i demoralizeze .

Gallas vrea razboi pe El Madrigal

Jucatorii convocati pentru meciul cu Villareal :

1 Manuel ALMUNIA (Portar)
3 Bacary SAGNA
4 Cesc FABREGAS
5 Kolo TOURE
8 Samir NASRI
10 William GALLAS
12 Carlos VELA
14 Theo WALCOTT
15 DENILSON
17 Alex SONG
18 Mikael SILVESTRE
20 Johan DJOUROU
21 Lukasz FABIANSKI (Portar)
22 Gael CLICHY
25 Emmanuel ADEBAYOR
26 Nicklas BENDTNER
27 Emmanuel EBOUE
40 Kieran GIBBS

Nu e lipsa de respect pentru adversari , e doar un titlu ce suna bine :
"We all shit on the Yellow Submarines...."

sâmbătă, 4 aprilie 2009

Arsenal 2-0 Man City


Razbunare , dulce razbunare

Arsenal nu a dezamagit acasa , continuand forma buna in care se afla . Wenger anunta cu doua zile inainte de meci de revenirea trioului Adebayor-Walcott-Fabregas . Fabregas revenea dupa accidentarea din meciul cu Liverpool , Walcott de la reaccidentarea recenta iar Adebayor revenise inca din 28 Martie cand a inscris singurul gol din Togo - Cameroon .
Fabregas si Adebayor sarbatorind golul
Pe toata durata meciului Arsenal a atacat , cascadele de ocazii ale gazdelor s-au soldat decat cu doua goluri , desi se puteau inscrie mult mai multe goluri . Primul gol a venit repede in minutul 8 cand Fabregas a centrat pentru Adebayor , care nemarcat in careu plaseaza mingea cu capul in plasa veteranului Given venit la City de la Newcastle nu de multa vreme . Al doilea gol a venit tot la inceput , dar de data asta inceputul reprizei secunde , faza avandu-i in prim-plan tot pe Fabregas si Adebayor . Fabregas centreaza , Adebayor preia , dribleaza pana si portarul si...GOL ! 2-0 , razbunand parca meciul sec din tur in care City a batut cu scorul de 3-0 . Meciul a curs la o singura poarta , de laudat ar fi Eboue care a reusit la o faza petrecuta in careul celor de la City o serie de driblinguri superbe demne de un atacant , pacat de finalizarea slaba . Pe toata durata meciului toti baieti au muncit , Arshavin mi-a placut in mod special deoarece nu a mai jucat doar pentru el , a jucat pentru echipa , si asta s-a vazut . Acelasi Arshavin a avut o ocazie buna in repriza secunda la un un-doi cu Song , acesta din urma scotandu-i mingea cu calcaiul , gest tehnic care m-a uimit , nu credeam ca Song era in stare de asa ceva .

Pentru Arsenal urmeaza in decurs de o luna meciuri foarte grele , cu echipele din big 4 , cu Chelsea in FA Cup si dubla cu Villareal . Urmatorul meci e Marti in Uefa Champions League cu Villareal . Enjoy the show !

joi, 2 aprilie 2009

Arshavin cel mai bun


Arshavin jucatorul lunii Martie

Potrivit votingului de pe siteul oficial al tunarilor , Andrey Arshavin a fost votat de fani , jucatorul lunii . In aceasi luna in care a dat si primul gol pentru Arsenal , Arshavin primeste acest trofeu onorific . Faza lunii tot pe rus l-a avut in prim-plan , la meciul cu Blackburn de pe Emirates atunci cand a luat o faza pe cont propriu pe banda stanga , a driblat doi jucatori dupa care dintr-un unghi inchis a tras sus imparabil . Arshavin a fost votat jucatorul lunii Martie de peste jumatate din fanii care au votat . Locul 2 a fost ocupat de olandezul Robin Van Persie (care a fost desemnat jucatorul lunii Februarie ), dar la o diferenta uriasa de rus .

Rezultatele Sondajului
Andrey Arshavin 54.4%
Robin Van Persie 10.9%
Manuel Almunia 9.8%
Alti jucatori 24.4%
Arsenal Ro © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute