vineri, 17 aprilie 2009

FA Cup : Arsenal v Chelsea


FA Cup : Arsenal v Chelsea

Sambata la ora 19:15 (ora Romaniei) se vor intalni in Semi-Finala FA Cup Arsenal si Chelsea . Un duel clascic din big 4 intre doua echipe aflate pe val , ambele calificandu-se in Semifinalele Uefa Champions League dupa ce au trecut de Liverpool (Chelsea) respectiv Villareal (Arsenal) . Meciul ce are o miza enorma se va avea loc pe noul Wembley , jucandu-se doar o mansa decisiva , iar in caz de egalitate la sfarsitul celor 90 de minute , se va trece la doua reprize a cate 15 minute , iar daca la sfarsitul lor scorul ramane tot egal , finalista va fi aflata la loviturile de departajare . Arsenal - Chelsea va fi transmis live si in Romania pe Sport Klub incepand cu ora 19:15 .


Duelul Capitanilor - Cesc v Terry

Capitanul tunarilor , Cesc Fabregas a declarat ca in Semifinala dintre Arsenal si Chelsea din acest an nu e vorba de razbunare , dupa finala controversata din 2007 . Cesc Fabregas , despre meciul de azi :" Nu ne asteptam sa le dam patru goluri asa cum a facut-o Livepool . A fost un rezultat ciudat (Chelsea 4-4 Liverpool ), ei sunt o echipa foarte puternica so au jucatori cheie gen Lampard sau Drogba care fac echipa sa mearga ." Acelasi Fabregas despre revenirea lui pe gazon :"In ultimele 6 saptamani am muncit din greu cu Tony Colbert care m-a omorat . M-am gandit ca e nebun , dar acum stiu de ce a facut-o , ma simt puternic . Meciul cu Villareal a fost al patrulea dupa revenire , pentru mine ." Intr-un final , spaniolul a concluzionat : " Putem bate Chelsea!"

De cealalta parte John Terry capitanul celor de la Chelsea revine pentru a juca pe Wembley , dupa ce a fost suspendat in UCL contra celor de la Liverpool .


Duelul Tehnicienilor - Wenger v Hiddink

Guus Hiddink a venit pe banca lui Chelsea doar pana la vara inlocuindu-l pe brazilianul Scolari care nu a facut o echipa pe placul publicului si a patronului . Hiddink afirma ca si in cazulul in care echipa sa va castiga Uefa Champions League'ul acesta va parasi echipa , intorcandu-se la nationala Rusiei cu care are un contract pana in 2012 . Guus a laudat Arsenalul lui Wenger , acesta spuanand ca Arsenal e un exemplu de urmat . Guus Hiddink : "Daca am putea ridica cupa si pentru o jumatate de minut , ar fi minunat " . "Lucrurile mergeau prost cand am fost chemat , in Februarie , in randurile ligii ."a spus tehnicianul celor de la Chelsea , continuand "Trebuie neaparat sa jucam si anul viitor in Uefa Champions League , ceea ce inseamna ca trebuie sa fim in top 4 . Cred ca putem spune cu usurinta , ca obiectivul din campionat e ca si realizat , totusi ar fi prostesc sa spunem ca ne-am atins telul si in cupa . Vom incerca sa mergem pe rezultate sigure , fiindca nu sti niciodata ce se poate intampla ." a incheiat olandezul

Arsene Wenger care este tehnicianul tunarilor inca din 1996 vede in cupa si in UCL o salvare pentru sezonul aproape ratat , dupa ce inca o data Arsenal nu s-a batut la campionat . Wenger mizeaza acum pe doua fronturi : Cupa si UCL , dupa ce in campionat lupta pentru un loc de UCl , s-a sfarsit deoarece Aston Villa a calcat de prea multe ori in ultime etape indepartandu-se la 8 puncte de Arsenal . In Uefa Champions League toate merg ca unse dupa ce echipa francezului a batut-o pe Villareal in mansa secunda a sferturilor UCL . Francezul a avut numai cuvinte de lauda la adresa adversarului de azi , de pe banca lui Chelsea : "Il consider un antrenor mare" . "Cand vii la varsta lui si supravietuiesti la un nivel ridicat , inseamna ca ai calitate . E un tehnicean experimentat si le da jucatorilor tot ce stie el drespre joc - incredere , forta ." Wenger are probleme mari in aparare acolo unde Sagna , Gibbs , Clichy , Djourou si Gallas lipsesc . Wenger e fortat sa joace in spate cu : Silvestre - Toure - Song si probabil Eboue + un Denilson extra-defensiv .


Statistica : Arsenal v Chelsea


Meciuri jucate : 168
Arsenal a castigat : 68 de partide
La egalitate s-au terminat : 51 de partide
Chelsea a castigat : 49 de partide

Ultimele 5 partide dintre Arsenal si Chelsea :
25 Februarie 2007 - Chelsea 2-1 Arsenal
6 Mai 2007 - Arsenal 1-1 Chelsea
16 Decembrie 2007 - Arsenal 1-0 Chelsea
23 Martie 2008 - Chelsea 2-1 Arsenal
30 Noiembrie 2008 - Chelsea 1-2 Arsenal

Ultimele 5 partide jucate de Arsenal :
15 Aprilie (Champions League) v Villarreal (Acasa) CASTIGAT 3-0
11 Aprilie (Premier League) v Wigan (Deplasare) CASTIGAT 4-1
07 Aprilie (Champions League) v Villarreal (Deplasare) EGAL 1-1
04 Aprilie (Premier League) v Man City (Acasa) CASTIGAT 2-0
21 Martie (Premier League) v Newcastle (Deplasare) CASTIGAT 3-1

Ultimele 5 partide jucate de Chelsea :
14 Aprilie (Champions League) v Liverpool (Acasa) EGAL 4-4
11 Aprilie (Premier League) v Bolton (Acasa) CASTIGAT 4-3
08 Aprilie (Champions League) v Liverpool (Deplasare) CASTIGAT 3-1
04 Aprilie (Premier League) v Newcastle (Deplasare) CASTIGAT 2-0
21 Martie (Premier League) v Tottenham (Deplasare) PIERDUT 0-1



Locul Intalnirii : Wembley

Wembley va gazdui cele doua semi-finale din acest an ale FA Cup , Sambata : Arsenal v Chelsea iar Duminica : Manchester v Everton . Fabregas a catalogat noul Wembley drept "Imens" care a mai adaugat despre noul Wembley: "E un stadion nemaipomenit , care are o capacitate 80.000 de locuri , e numai bun pentru Semi-finalele FA Cup ." Wenger despre acelasi stadion : "Am iubit vechiul Wembley , dar nu mi-am facut o parere proasta despre noul Wembley . Am fost doar la un meci , ca spectator , anul trecut la finala cupei dintre Chelsea si Manchester . Acum va fi o experienta total diferita , nu voi mai vedea meciul ca un simplu spectator ." "Am auzit ca au fost probleme cu suprafata de joc , dar aici am descoperit un gazon bun ."

C'mon GUNNERS !

2 comentarii:

Neogen spunea...

sper sa invinga Arsenal deoarece au multi tineri in echipa .....si ca sa demonstreze ca bani lui Abramovici nu conteaza in fotbal..........

Marius spunea...

Ne luam revansa pentru 2-1 din cupa de acum ceva vreme. Vorba lu` Jules Verne... Toate tunurile sus! :)

Trimiteți un comentariu

Arsenal Ro © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute